Je me réjouis de ta parole, Comme celui qui trouve un grand butin.
Yeshoua dans

Luc 24: 25 "Alors Jésus leur dit : O hommes sans intelligence, et dont le coeur est lent à croire tout ce qu'ont dit les prophètes ! 26 Ne fallait-il pas que le Christ souffrît ces choses, et qu'il entrât dans sa gloire ? 27 Et, commençant par Moïse et par tous les prophètes, il leur expliqua dans toutes les Ecritures ce qui le concernait... 44 Puis il leur dit : C'est là ce que je vous disais lorsque j'étais encore avec vous, qu'il fallait que s'accomplît tout ce qui est écrit de moi dans la loi de Moïse, dans les prophètes, et dans les psaumes."

Yeshoua dans
Hanouka à partir du 7 décembre 2023 et ce, pendant 8 jours. Hanouka : une fête éminemment prophétique

Hanouka à partir du 7 décembre 2023 et ce, pendant 8 jours. Hanouka : une fête éminemment prophétique
Vous avez des doutes sur l'existence de YESHOUA? Priez Hachem. Il vous répondra !!

Vous avez des doutes sur l'existence de YESHOUA? Priez Hachem. Il vous répondra !!

Suivez-nous sur Youtube

Cours d'hébreu pour les nuls

Abonnez-vous à notre périodique "Le Messager de l'Alliance"

Séminaire du 17 au 20 mai "Les Merveilles de l'hébreu"

L'hébreu n'est pas indispensable pour être sauvé et pour avoir une relation personnelle et intime avec le Seigneur. Par contre il contribue à notre joie de comprendre les Écritures.

Yeshoua se trouve partout dans l'ancien testament ;

Pourquoi l’hébreu dans l'AT et pourquoi le grec dans le NT ? S'agit-il d'une erreur humaine, d'une volonté antisémite ? Dieu est-il derrière tout ça ?

Quelles sont ces déclarations incroyables de Dieu même au sujet de son Fils, que dit le Messie Lui-même dans Esaïe 53 avec  "Yeshoua Shmi",  

La grammaire hébraïque vient-elle des "massorètes" (les scribes des premiers siècles) ou vient-elle de Dieu?

Révélations stupéfiantes sur les racines de l'arbre du Psaume 1, sur "iysh"  et "iyshah", sur "etsem" (les ossements d'Israël), sur le mot "shalom", sur le mot "dabar".

Et bien d'autres découvertes qui ne peuvent nous laisser indifférents sur cette langue céleste : l'hébreu.

La première partie de ce séminaire aura lieu du 18 au 21 avril "MIEUX CONNAÎTRE ET COMPRENDRE LE DIEU VIVANT ET VRAI (INITIATION À L’HÉBREU) – PASCAL JUNG




 

 

 

Néerlandais

Néerlandais

Wat het blazoen van Jeruzalem betreft

  • Catégorie parente: Néerlandais
  • Catégorie : Néerlandais
  • Mis à jour : vendredi 2 janvier 2009 17:15
  • Publication : jeudi 6 novembre 2008 01:07
  • Écrit par Jacques Sobieski
  • Affichages : 888
  • 06 Nov
Personne à contacter: 0
Wat het blazoen van Jeruzalem betreft:
« En een van de oude mensen zegt tegen mij: Ween niet; ziehier de leeuw van de stam Juda, de nazaat van
David, die overwonnen heeft om het boek te openen en zijn zeven zegels te verbreken. » De leeuw van  Juda
stelt volgens het boek openbaringen onze Heer Yeshoua voor. De twee twijgen zijn nog steeds aanwezig, de
meervoudsvorm im van het Yerushalaïm toont aan dat er twee Jeruzalems zijn: Het Jeruzalem op aarde en het
hemelse Jeruzalema - wat bewijst dat het aardse Jeruzalem evenveel belang heeft als het hemelse. Achter dit
alles zien we een deel van de stadsmuur van Jeruzalem. Deze muur doet ons denken aan de kehila, de gemeente
van hen die in de Messias geloven, bestaande uit levende  ...

Wat betrefd het blazoen van Israël

  • Catégorie parente: Néerlandais
  • Catégorie : Néerlandais
  • Mis à jour : vendredi 2 janvier 2009 17:15
  • Publication : jeudi 6 novembre 2008 01:05
  • Écrit par Jacques Sobieski
  • Affichages : 1010
  • 06 Nov
Personne à contacter: 0

De Menorah kandelaar stelt volgens de bijbel, de beloofde Messias, de Zoon van God, Yeshoua Ha Mashiah Ben  Elohim die de naties Jezus Christus noemen voor. Hij heeft gezegd:"Ik ben het licht van de wereld "  Deze menorah is omgeven door twee olijftwijgen : de joden en de "heidenen", gelovend in dezelfde Messias die zichzelf gegeven heeft ter vergeving van hun zonden. Laten we even opmerken dat deze twee twijgen aan elkaar
vastgebonden zijn door een touw dat ISRA-EL noemt, wat betekend « strijder - overwinnaar voor God… » Heel de bijbel onderwijst ons vanaf het begin, de wil van God om Joden en heidenen te verenigen.

Messiaanse Joden? Wie zijn zij ?

  • Catégorie parente: Néerlandais
  • Catégorie : Néerlandais
  • Mis à jour : jeudi 6 novembre 2008 00:44
  • Publication : jeudi 6 novembre 2008 00:44
  • Écrit par Ghennassia Paul
  • Affichages : 1871
  • 06 Nov
Personne à contacter: 0

Messiaanse Joden?


Wie zijn zij ?

                  
… dit is een vraag die we in de 21ste eeuw moeten beantwoorden, omdat de Messiaanse Joden steeds talrijker worden over de gehele wereld. Dit is een profetisch en historisch gegeven.
Dus moeten we opmerkzaam zijn op de vooravond van de terugkeer van de Messias… . Shaoul van Tarsus, die de apostel Paulus geworden is zei:
15 Wij zijn van nature Joden, en niet zondaars uit de heidenen;
16 [Doch] wetende, dat de mens niet gerechtvaardigd wordt uit de werken der wet, maar door het  geloof van Jezus Christus, zo hebben wij ook in Christus Jezus geloofd, opdat wij zouden
gerechtvaardigd worden uit het geloof van Christus, en niet uit de werken der wet; daarom dat uit de werken der wet geen vlees zal gerechtvaardigd worden.
Galaten 2:15-16
Wanneer wij spreken over Messiaanse Joden, Messiaanse activiteiten en werken of een Messiaanse gemeente, is de reactie in talrijke Joodse en christelijke middens, dezelfde als die van de Grieken: verbazing en verwondering van hen die in Athene naar de apostel Paulus luisterden. Dit kan men terugvinden in het boek handelingen hoofdstuk 17 vers 19 in de volgende verwoording: 19 En zij namen hem, en brachten [hem] op de [plaats, genaamd] Areopagus, zeggende: Kunnen wij [niet] weten, welke deze nieuwe leer zij, daar gij van spreekt?
 
Deze dingen worden als vreemd ervaren aan de christenen van onze dagen, omdat 20 eeuwen zijn voorbijgegaan waarin verwarring en misverstanden zijn ontstaan tussen Joden en christenen. Onder invloed van de romeins-griekse tradities is de gehele wereld er heel wat op achteruit gegaan. Beetje bij beetje vervormden zij de veelheid van bijbelse waarheden en ontstond er een decadent, achteruitgaand
christendom. Men heeft spijtig genoeg vergeten, dat de bijbel onder Goddelijke inspiratie, is geschreven door Hebreeërs voor Israël en dat de profeten net als de apostels allen Joods waren, die ook als dusdanigen reageerden.  Zelfs als de apostels de pagina’s van het Nieuwe Testament in het Grieks schreven, dan nog waren hun gedachten Hebreeuws (in het Hebreeuws is het nieuwe testament B’rith Hadasha genoemd). Hun gedachten waren voor hen net zo vanzelfsprekend in het Hebreeuws als  het schrijven in het Grieks. Hierdoor zijn sommige passages van het evangelie moeilijker te begrijpen, omdat men de oosterse gedachtegang waarin de teksten zijn geschreven niet eigen zijn, en in het bijzonder die van de Hebreeërs.
 
Sommigen zijn ook vergeten dat het christendom ( in het begin Messianisme genoemd) ontstaan is bij de Joden.  Sinds 20 eeuwen (zeer belangrijk om te weten) is er steeds in elke generatie, vanaf de komst van de Messias tot nu, zelfs een kleine groep in Israël, die in de Messias geloven. Omdat zij niet talrijk waren, heeft de kerk hen dikwijls vergeten noemen … en dat is zeer spijtig.
 
In de laatste helft van de 20ste eeuw, terwijl de komst van de Messias nabij is, en het geloof van de meeste helaas mensen verkilt, hebben wij Messiaanse Joden, de mogelijkheid gekregen om onze stem te laten klinken en de Joodse optie te verkondigen, kijkend door een begripvolle Hebreeuwse bril naar diezelfde bijbelse waarheden. Hierdoor kunnen we zelfs de profetische bijbelse contexten van het oude testament naar hun waarde inschatten. Onze christenvrienden moeten begrijpen dat wij geen nieuwe leer brengen en dat wij geen nieuwe sekte zijn, maar dat onze boodschap die oorspronkelijk Joods is, zijn bijbelse waarde moet hervinden voor de hedendaagse Joden, zodat het B’rith Hadasha niet langer het vreemde boek is van de heidenen. Om deze muur af te breken en ons volk te helpen om “hun boek” terug te vinden, moeten wij zeer vaak teruggrijpen naar de Hebreeuwse klanken, die verandert zijn door naar het Grieks te vertalen. Deze woorden hebben voor de Joden immers geen betekenis. We moeten de parallellen tussen het oude en het nieuwe testament opnieuw instellen, opdat Israël zijn eigen boek zou herkennen: de bijbel! … Wat een immens werk, nietwaar? Maar de geschriften bevestigen dat het geloof bergen verzet.
Mattheüs 21:21
21 Doch Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Voorwaar zeg Ik u: Indien gij geloof had, en niet twijfelde, gij zoudt niet alleenlijk doen, hetgeen den vijgeboom [is geschied]; maar indien gij ook tot deze berg zeidet: Word opgeheven en in de zee geworpen! het zou geschieden.
 
Waarom willen wij Messiaanse Joden genoemd worden (in het hebreeuws Yeoudim Meshihim? De verklaring is heel duidelijk: Indien te antiochië de discipelen voor de eerste keer christenen werden genoemd (handelingen 11:26), dan was dat omdat Paulus en Barnabas, beiden Jood, de Hebreeuwse termen moesten vertalen die in Jerusalem werden gebruikt.
Zodoende is de naam christen de vertaling van het Hebreeuwse woord, dat de discipelen van de Heer aanduidden. De vertaling in het Nederlands van het woord Meshihim is Messiaanse.
Trouwens de echte naam van de Messias was  is Messiaanse. Trouwens de echte naam van de Messias was “Yéshoua HaMashia” wat in het Grieks Yésous christos wordt en Jesus Christ voor alle natiën.
 
Daar wij in Yéshoua de Messias geloven, is het normaal dat wij Messiaanse Joden worden genoemd. En waarom zouden onze gemeenschappen zich niet Messiaanse gemeenten noemen?
Wij gaan immers terug naar de bijbelse bronnen. Welk verschil is er met de christelijke gemeenten? Mogen wij niet een naam dragen die onze Hebreeuwse klanken heeft?
 
Zouden onze christenvrienden die ons soms niet begrijpen, zouden zij niet beter de geschriften onderzoeken, in het bijzonder de tijd voor de terugkeer van Yéshoua de Messias, juist omdat een vele profetieën zich onder onze ogen volbrengen? Omdat de talrijke profetieën die aan Israël gekoppeld zijn, een buitengewone vorm aannemen onder de verbaasde ogen van de natiën (dit al gedurende 50 jaar). Te vaak heeft de kerk de gedeelten in het oude testament betreffende Israël, er een geestelijke zaak van gemaakt. En zie, in onze generatie is er een buitengewone opwekking, zoals de profeet Ezechiël heeft beschreven in hoofdstuk 37. De dorre beenderen herleven… dat is Israël … . Het is de levende gelijkenis van de opwekking van de staat Israël, met zijn eigen taal. Ook dit is een wonder, die opwekking van een dode taal, gesproken door Joden komende uit 70 landen. Dat allemaal op de vooravond van de terugkeer van de Messias. Dit zijn de tekenen van de tijd waarvan Yéshoua gesproken heeft in het evangelie.
 
Hoe komt het toch dat er christenen uit bepaalde middens onverschillig zijn? Hoe komt het dat er in sommige kerken weinig of niet over deze wonderlijke vervulling van de geschriften. De toch duidelijke tekenen voor onze generatie zijn … de opwekking van Israël! … Jonas die uit de buik van de vis kwam (de landen waar het volk Israël verbleef) … vele schriftgedeelten hebben plots een betekenis voor al de hedendaagse gebeurtenissen … waarom durven sommige kerken niet openlijk bidden voor Israël? … Is het omdat dit in hun ogen politiek gekleurd is? … Ik vraag
me soms af of de Joodse apostelen, wanneer zij met heel hun hert voor het heil van alle landen baden, zich afvroegen of dit plezier deed aan de Romeinse machthebbers in die tijd! …Toen Paulus het visioen van de Macedonische man zag die riep: steek over en help ons, zou hij gedacht hebben of er door zijn interventie wel eens vijanden zouden bijkomen?… Neen, Paulus wilde enkel God gehoorzamen, zelfs als het niet Joden aanging. … En zijn bediening onder de heidenen heeft fantastische gevolgen gehad, tot de einde van de wereld… zodanig, dat alle
landen gezegend werden
 
Laten we opmerken dat er in het nieuwe testament, de eerste discipelen ervan overtuigd waren, dat de messias voor de Joden was gekomen. Er was de speciale gegeven visie van Kefas (petrus) voor nodig, om doorheen de reine en onreine dieren (zie handelingen 10 verzen 12 tot 15) te begrijpen dat hij het door God als rein beschouwde niet als onrein moest beschouwen… Wanneer hij door een Goddelijk bevel, bij Cornelis aankomt die niet eens Joods is, spreekt hij revolutionaire woorden voor de Joden uit die tijd: Ik zie dat God geen onderscheid maakt tussen personen, maar dat eenieder die Hem vreest en gerechtigheid beoefend, Hem welgevallig is  … (Handelingen 10:34-35) en ook : Uweet dat het een Jood verboden is om
zich met vreemdelingen te verbinden en bij hen binnen te komen. Maar God heeft mij getoond om niemand als onheilig of onrein te beschouwen. Daarom ben ik zonder tegenspreken op uw uitnodiging ingegaan ((Handelingen 10:28-29)
 
De verantwoordelijke Joden van het “Messiaans werk” in Israël, gevoelig voor de Heilige Geest, hebben een conventie gehouden te Jerusalem, teneinde een belangrijke beslissing te kunnen nemen : gaan we de heidenen laten deelnemen aan het heil, gebracht door Yeshoua en zijn offer? … Lange tijd dachten zij dat dit alleen voor de Joden was weggelegd en God toont hen hier Zijn wil. Na talrijke en moeilijke debatten, wordt er besloten om aan de wil van God te voldoen en zij openen officieel de weg naar het heil voor de heidenen! …  Sterker nog, zij besloten ……. Om geen moeilijkheden te creëren voor hen die zich uit de heidenen, tot God bekeerden! … Als de christenen uit de naties nu ook zo willen handelen, tegenover de Joden die hun verlosser ontdekken.
 
Hun houding van gehoorzaamheid zal God toelaten om te volbrengen wat Hij door monde van Zijn profeten had gezegd te zullen doen... “ Die zal Ik ook brengen tot Mijn heiligen berg, en Ik zal hen verheugen in Mijn bedehuis; hun brandoffers en hun slachtoffers zullen aangenaam wezen op Mijn altaar; want Mijn huis zal een bedehuis genoemd worden voor alle volken.
De Here HERE, Die de verdrevenen van Israël vergadert, spreekt: Ik zal tot hem nog meer vergaderen, nevens hen, die tot hem vergaderd zijn. (Jesaja 56:7-8) Yeshoua of Jezus de Messias had deze Goddelijke keuze bevestigd door te zeggen: Ik heb nog andere schapen, die van dezen stal niet zijn; deze moet Ik ook toebrengen; en zij zullen Mijn stem horen; en het zal worden een kudde, [en] een Herder. (Johannes 10:16)
 
Het heeft wel een tijdje geduurd vooraleer de Joodse apostelen dit begrepen! ... In het begin richtten zij zich uitsluitend tot de Joden, wat ook conform het plan van God was… eerst aan de Joden. Yeshoua zelf had hen gezegd: Maar gaat veel meer heen tot de verloren schapen van het huis Israëls (Matth. 10 : 6). Met pinksteren, sprak Simon Petrus tot de Joodse menigte, zeggende: “Het is tot u in de eerste plaats, dat God zijn dienaar Yeshoua gezonden heeft om u te zegenen en eenieder van zijn boosheden af te keren (handelingen 3:26). Ook Paulus zei: Het evangelie is een kracht Gods tot zaligheid voor eenieder die gelooft, eerst de Jood en dan de Griek (Romains 1: 16). Er is geen tegenstelling of verwarring in het plan van God, maar wel een prioriteit. “eerst de Jood...” Hebben zij niet het recht om hun verloren erfenis te hervinden? Vervolgens is er nog een nieuwigheid voor die tijd, waarvan het oude testament gesproken heeft: God wilde dat zijn woorden ook aan de Grieken werd gebracht, wat betekende aan de heidense volkeren en naties over de hele wereld. Simpelweg omdat God wilde dat alle mensen gered worden en de waarheid leren kennen (I Timothëus 2 : 4).
 
Momenteel leven we in een tijd van overgang. Na de kruisiging en het vertrek van Yeshoua, onze Messias, is de “Kehila” (de kerk)  ontstaan. Tussen het jaar 33, dat door de dood van de Heer gekenmekt wordt, en het jaar 70, gekenmekt door de vernietiging van de tempel te Jeruzalem door de legers van de Romeinse keizer Titus, is er een periode van afwachten geweest voor het Joodse volk. Tijdens deze periode hebben de discipelen de kans gekregen om eerst aan het Joodse volk de boodschap van redding te brengen door Yeshoua, het lam van God, gevolgd door de grote tragedie van de verspreiding van het Joodse volk! ... Yeshoua vertelde dit: “omdat gij de tijd uwer bezoeking niet opgemerkt hebt ... Want er zullen dagen over u komen, dat uw vijanden een begraving rondom u zullen opwerpen, en zullen u omsingelen, en u van alle zijden benauwen... “ (Luc 19 : 43 à 44) en alles is gebeurd zoals het is voorzegt !
De tijd van Gods geduld ten voordele van Zijn volk, was voorbij. Ogenblikkelijk ging God een andere weg met Zijn volk, terwijl de tijd voor de naties aanbrak en de genadepoort voor de heidense volkeren openging.
Gaat heen in de gehele wereld, predikt het Goede Nieuws aan alle kreaturen (Marc 16 :15).
Nahoum 20eeuwen christendom (op enkele uitzonderingen na) heeft geen goed gedaan aan het Judaïsme! ... De echte christelijke waarden werden in verloop van de eeuwen door tradities, verweven met bijgeloof vervangen. Men moet eerlijk zijn en erkennen dat net zoals destijds in Israël, er grote schokken in de kerkgeschiedenis voorgekomen zijn. Opwekkingen zorgden voor een verlangend zoeken naar de bijbelse waarden! Deze stromingen waren zwak tegenoverstaande het valse christendom, dat zich evolueerde tot een verdrukker en alle opositie vervolgde. Anderzijds was de komst van Yéshoua de Messias nodig, om dat leven te geven dat afhankelijk was van de Heilige Geest. Vandaag is er niets anders nodig dan Zijn terugkeer, opdat de wereld uit zijn hel en lijden zou kunnen komen.
 
Eertijds is de poort voor Israël gesloten na een tijd van geduld en voor de naties geopend. Op de Goddelijke horloge is er een ommekeer gekomen in de gang van zaken. De genadepoort sluit zich beetje bij beetje voor de wereld terwijl God die van Israël opent om Zijn terkeer voor te bereiden, die nakend is. Israël neemt zijn plaats tussen de naties opnieuw in, alhoewel het nog blind en doof is (Jesaja 41:18-25) en het land in het onzekere wandelt wat de weg betreft die ze zouden moeten gaan. Ze begrijpen de situatie en de ontwikkelingen niet tot hun eigen nadeel. De kerken daarentegen bereiden zich voor om te gaan: maar de echte kerk, die zich "Ecclesia” noemt... door God apart gezet” en “buiten de wereld”, samengesteld uit gelovigen van alle rassen en volkeren, die tot allerlei denominaties behoren, zij die werkelijk wedergeboren zijn, zullen weggenomen worden om de Heer te ontmoeten (I Thessal. 4 :17).
Even later zullen zij samen met Yeshoua HaMashiach terugkeren op de olijfberg, die tegenover Jerusalem ligt. Dit zal ten aanschouwen van Zijn volk gebeuren en zij zullen perplex staan toekijken. Plotseling zullen zij dolenthousiast worden als zij de Messias Zijn voeten neerzet op deizelfde plaats als vanwaar Hij naar de Hemel is vertrokken (lees Zacharia 12:10 en 14:3-4). Bij deze fantastische ontmoeting van de Heer met Israël, zullen de twee delen elkaar vinden, de kerk die weggenomen is en die samen met de Heer komt en Israël, die zijn Messias ontdekt, heeft als bewijs van Zijn Uitverkorenheid, het zicht op deze komst en de perfecte verstandhouding die er heerst! Yeshoua die op het hout  van het kruis de volgende inscriptie had staan: Jezus van Nazareth, koning der Joden, wordt daar te Jerusalem, koning over al de landen van de wereld. Vergeet niet dat volgens de bijbel de kerk een geestelijke roeping heeft voor alle volken op aarde en Israël een aardse roeping, die overigens nog niet is volbracht of gerealiseerd is. De apostelen wisten dit. We kunnen dit aflijden uit hun vraag:
Here, zult Gij in deze tijd aan Israel het Koninkrijk wederoprichten? (handelingen 1:6) Op deze verwachting waarvan de profeten in het Oude Testament gesproken hebben, antwoordde de Heer: Het komt u niet toe, te weten de tijden of gelegenheden, die de Vader in Zijn eigen macht gesteld heeft... (handelingen 1:6). Met andere woorden: Het gaat hun niet aan om de tijd van het komende koninkrijk te kennen, omdat dat moment komen zal wanneer de Vader het wil! Is het niet verbazingwekkend dat toen Israël een natie in hun eigen land werd, zij ervoor gekozen hebben om een zevenarmige kandelaar ( de Messias.. het Licht van de wereld) vergezeld van twee olijftakken (één aan elke kant ... Israël de natuurlijke olijftak en de kerk als de geënte olijftak) op hun blazoen te zetten? (Romains il :17 à 18)
De terugkeer van Yeshoua of Jezus zal de vervulling van de profetiën zijn .. en tevens aantonen van het falen van de menselijke systemen, inclusief dat van het Juadïsme en het naamchristendom, evenals alle andere religies opdeze wereld. De gehele <ereld zal dan eindelijk weten wat ze al heel lang hadden moeten leren: “zonder Mij kan u niets wezenlijks doen ... ” en de geschiedenis van elke godsdienst bewijst dit! Aldus zal zoals de bijbel ons leert, blijken dat elke mens een leugenaar is en de levende God waarheid (Romeinen 3:4).
Laat mij toe om aan mijn christenbroeders op te merken, net zoals aan alle kerkgemeenschappen, dat de kerk (t.t.z. de Ecclesia van de ware gelovigen) een grote verantwoordelijkheid tegenover Israël (het volk van de belofte waaruit de christelijke kerk is ontstaan) heeft. De kerk als, indien u mij toestaat een goed beeld te scheppen, geboren dochter van Israël, heeft bepaalde verplichtingen tegenover haar oude moeder. De apostel Paulus vertelde iets heel vergaands: Doch zo iemand de zijnen, en voornamelijk [zijn] huisgenoten, niet verzorgt, die heeft het geloof verloochend, en is erger dan een ongelovige. (ITimotheus 5 : 8)
In het ganse hoofdstuk Ezechiël 37, is er een beschrijving van de buitengewone herrijzennis van Israël, wat ook voor onze ogen gebeurd en laat ons de Goddelijke woorden horen:
En Hij zeide tot mij: Profeteer tot den geest; profeteer, mensenkind! en zeg tot den geest: Zo zegt de Heere HEERE: Gij geest! kom aan van de vier winden, en blaas in deze gedoden, opdat zij levend worden. Is dit niet een bevel van God aan de levende kerk om voorbede te doen voor de totale herrijzenis van Israël? Moet Israël dat niet ondergaan zoals dit het geval was met Lazarus bij zijn opwekking uit de Dood? Het is Yeshoua die Lazarus uit de dood heeft opgewekt, maar het zijn de discipelen die de steen opzij duwden, de wikkels verwijderden en Lazarus lieten heengaan (Johannes 11:44) De bijbel zegt dat wie oren heeft, hore.
De tijd is voor de gelovigen (vrijgekocht uit genade) gekomen, om na te denken over de welsprekendheid van de geschriften en de profetië die onder onze neus gebeurd.
Heeft God Zijn volk verworpen? Verre daarvan! Schreef Paulus in Romeinen 11:1 en ... .
Lees de volgende verzen en onderzoek dit voor het aangezicht van onze God. Dit zal u helpen om het belang van Israël te begrijpen, ondanks het veelvuldig falen, zijn verblindheid, zijn hoogmoed, maar ... het plan van God is perfect! Is de kerk veel beter? Ondanks de blunders in de kerk, heeft God gedurende twintig eeuwen kunnen handelen doorheen de kerken.
Waarom dan verbaast of jaloers zijn op de verloren zoon die terugkeert naar zijn God? God geeft het zijne aan de besten.
Begrijp ons en bidt samen met ons voor het volk Israël dat enorme geestelijke noden heeft. Wanneer Paulus over Israël zegt: Hoe zullen zij dan [Hem] aanroepen, in Welken zij niet geloofd hebben? En hoe zullen zij [in Hem] geloven, van Welken zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen, zonder die [hun] predikt? En hoe zullen zij prediken, indien zij niet gezonden worden?(Romeinen 10:14-15)
Legt Paulus hier niet een belangrijk accent op wat de kerk zou moeten doen en niet doet? Durf ik een ander HOE toe te voegen, wat de vierde vraag van betekenis zou doen veranderen? Hoe zullen de Joods Messiaanse predikers gezonden worden, als de kerk in zijn geheel niet Gods visie deelt?
Wanneer de Joods Messiaanse predikers met hun visie voor het Joodse volk opstaan, in plaats van hun roeping te laten onderdrukken of te veranderen, zou het dan niet fijn zijn om hen aan te moedigen? Ik laat dit alles aan uw overpeinzing over, waarde lezer, niettegenstaande ons diepgaand verlangen dat hetzelfde is als dat van Paulus, voor het volk van Israël. De wens van mijn hart en mijn gebed tot God voor hen, is dat ook zij gered zullen worden (Romeinen 10:1)
Tot mijn Joodse broeders zeg ik: Wordt het niet tijd om onze erfenis, de volledige bijbel terug te vinden? Het lezen van dit boek en het peilen naar de diepte van de woorden om onze wortels van oorsprong terug te vinden, kan ons helpen om verloren waarheden te herontdekken die helaas door tradities vervangen zijn en die het plan van God voor Israël vervalsten.
Simon Petrus, een Messiaanse Jood van het eerste uur vertelde aan de verzamelde menigte te Jerusalem voor “Shavouoth” (pinksteren):
“Zo wete dan zekerlijk het ganse huis Israels,” “Dat Elohim Yeshouah tot een Heere” “ en Messias gemaakt heeft” (handelingen 2:36)
 
Paul GHENNASSIA.

Qui est en ligne ?

Nous avons 3238 invités et aucun membre en ligne

Faites un don ou une offrande

Paiement international PayPal pour ASBLVIM 

La Voix de l'Israël Messianique

Objet-paiement

Commentaires

 

POUR BETHYESHOUA

Paiement virement international Fortis Banque  :  
BIC :  GEBABEBB   - IBAN : BE88 0014 7562 6341

Paiement virement international WesternUnion 

Par Western Union :
Pays : BELGIQUE
Banque BNP PARIBAS FORTIS
BIC :  GEBABEBB   - IBAN : BE88 0014 7562 6341

ASBL VIM

Rue de Baume, 239

BE 7100 La Louvière 
En objet : don/offrande

__________________________________________

POUR WEBMASTER (Soutien COURS D'HEBREU, GESTION DU SITE)

- Paiement virement international Belfius Banque :

BIC : GKCCBEBB  - IBAN : BE68 0630 1537 4434

En objet : don/offrande pour la gestion du site et des cours d'hébreu

- Paiement par PayPal :  

Votre participation volontaire

We use cookies

Nous utilisons des cookies sur notre site web. Certains d’entre eux sont essentiels au fonctionnement du site et d’autres nous aident à améliorer ce site et l’expérience utilisateur (cookies traceurs). Vous pouvez décider vous-même si vous autorisez ou non ces cookies. Merci de noter que, si vous les rejetez, vous risquez de ne pas pouvoir utiliser l’ensemble des fonctionnalités du site.